Synttäritarjoiluja edelleen... Makeana tarjottavana oli suklaa-juustokakku, minkä ohjeen bongasin uusimmasta Eeva-lehdestä. Olen todella kriittinen omia leipomuksiani kohtaan ja pelkäsin, että tämä kakku maistuisi liian karvaalle johtuen tummasta suklaasta ja espressosta. Ja laitoinpa vielä enemmän espressoa kuin ohjeessa määrätään. Kaverini kuitenkin väittivät, että luuloni ovat aivan turhia ja he tykkäsivät tästä kovasti! Ja täytyy myöntää, että tänään maistettuani kakkua palan uudemman kerran, olivat maut tasaantuneet ja koostumus ihanan pehmeä :) Liivatteellahyydytetyt kakut ovat erittäin helppoja valmistaa etukäteen ja sopivat mielestäni juhlaan kuin juhlaan...

Suklaa-juustokakku

Pohja:

150 g digestive- tai kaurakeksejä

100 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

200 g hyvää tummaa suklaata

2 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

200 g Philadelphia-tuorejuustoa

3/4-1 dl sokeria

1/4 dl espresso-kahvijuomaa (laitoin melkein desin eikä siis loppujen lopuksi ollut yhtään liikaa...)

Koristeluun:

makeisia

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita sulatettu voi tai margariini joukkoon ja painele keksimurska ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi. Sulata suklaa esim. kattilassa miedolla lämmöllä liedellä. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä, valuta hyvin ja sulata kiehuvan kuumaan espressoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää haalea suklaasula ja liivateliemi joukkoon huolellisesti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta, peitä vuoka kelmulla, pane jääkaappiin ja anna hyytyä neljästä tunnista vuorokauteen. Pyöräytä kakku reunasta irti terävällä veitsellä ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele haluamillasia koristeilla, esim. karkeilla ja koristerakeilla.