Eilen oli oikein touhukas päivä keittiössä, ja valmistin focaccian lisäksi kaali-ohrapataa Sannan ohjeella. Pata oli aivan älyttömän maukasta, kaalista, ohrasta ja soijarouheesta kun pidän. Todella terveellinen ruoka kaikenlisäksi :)

Tänään on kulunut tasan vuosi siitä, kun postasin ensimmäisen juttuni blogiin. Kiitos siis menneestä vuodesta kaikille lukijoille! Jos kävijälaskuri ei raksuttaisi, niin ei tällä touhulla olisi mitään mieltä. Vielä on intoa bloggailla, joten eiköhän laiteta tavoitteeksi saada vähintään toinenkin vuosi täyteen! ;)

Kaali-ohrapata, usealle nälkäiselle syöjälle

n. 8 dl vettä
1,5 kasvisliemikuutiota
600 g valkokaalia
2 porkkanaa
2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
2 dl soijarouhetta
loraus siirappia
meiramia, mustapippuria, timjamia, suolaa

Suikaloi kaali ja porkkana. Lisää kaali ja ohra kiehuvaan kasvisliemeen ja anna hautua hiljalleen kannen alla puolisen tuntia. Lisää porkkanat ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia. Lisää sitten etukäteen turvotetut ja maustetut soijarouheet. Mausta ja anna hautua vielä hetki. Lisää tarvittaessa vettä.