Eilen valmistin lounaaksi porkkana-maissikeittoa, jonka ohjeen otin Kurpitsamoskan Marilta. Olen jo moneen kertaan ollut aikeissa kokeilla ohjetta, mutta vasta eilen sain aikaiseksi... Ja onneksi tein, koska keitto oli todella kivan makuista, ihanan keväistä vieläpä väriltäänkin :)

Porkkana-maissikeitto, 2-4 annosta

1 sipuli
6 porkkanaa
1 ps (200g) pakastemaissia
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
100 g kevytyrttituorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 tl kirveliä
½ tl suolaa

Lisäksi
paahdettuja auringonkukansiemeniä

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota hienonnettu sipuli pehmeäksi kattilassa. Lisää kattilaan kuoritut ja paloitellut porkkanat ja maissit. Lisää vesi ja keitä kypsiksi. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää tuorejuusto, sitruunamehu, kirveli ja tarvittaessa suolaa. Tarkista maku. Lisää keittoon vettä, jos haluat rakenteesta kevyempää. Tarjoile keitto paahdettujen auringonkukansiemenien kera.

Keiton kanssa nautin leivän, jonka välissä rucolaa ja tonnikalatahnaa, jonka ohje niinikään täältä.