Tänään puoliltapäivin hyppäsin junan kyytiin määränpäänä iki-ihana kotikaupunkini :) Tulin tänne viettämään tuota vuoden railakkainta juhlaa eli vappua! Pääsin myös vähän "töihin", kun äitini pyynnöstä tein suolaisen piirakan huomiseksi. Äiti ja isä saavat ystäväpariskunnan vieraakseen, niin mieluusti autoin ja leipasin piirakan. Aikalailla noudatin tätä ohjetta, jälleen kerran. Tuota perusohjetta kun noudattaa, niin piirakka ei voi epäonnistua, takaan sen!

Kotonamme on tehty remonttia. Olen nyt niin onnellinen bloggaaja, kun keittiön uuden, hyvän valaistuksen ansiosta kuvatkin onnistuvat paremmin ;)

1241017342_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Palvikinkkupiirakka

1 pkt ruis-perunataikinaa (Sunnuntai)

1 purjo

1 paprika

öljyä kuullottamiseen

1 pkt (350 g) savusaunapalvikinkkua

2 dl ruokakermaa

3 kananmunaa

100 g juustoraastetta

100 g taco-tuorejuustoa

mustapippuria, grillausmaustetta

koristeeksi kirsikkatomaatteja

Anna taikinan sulaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Painele taikina öljytyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Huuhtele purjo sekä paprika ja pilko ne haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kuullota paloja hetken aikaa öljyssä pannulla ja nosta ne sitten sivuun jäähtymään. Kuutioi kinkku. Sekoita kananmunat, ruokakerma, juustoraaste, tuorejuusto skeä mausteet tasaiseksi seokseksi ja lisää seokseen kinkkukuuiot sekä kuullotetut kasvikset. Kaada koko massa piirakkapohjan päälle. Halutessasi voit koristella piirakan halkaistuilla kirsikkatomaateilla. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.