Munakas on todella kätevä ruoka, siihen voi laittaa makuaineeksi sitä sun tätä. Minä teen munakkaan yleensä silloin, kun täytyy yrittää käyttää jämiä hyödykseen, eikä jääkaapissa jämien lisäksi yleensä ole muuta kuin kananmunia... Tänään jääkaapista löytyi kananmunien lisäksi pieni pala parmesaania sekä muutama kirsikkatomaatti, joiden avulla munakkaaseen tuli kivaa makua.
Torjuisikohan tämä herkku flunssaa ja hoitaisi kipeää kurkkua...? Kurkkukipu herätti minut aamulla ja on seurannut kiusanani koko päivän :/ Huomenna pitäisi päästä pääsiäislomanviettoon, joten pidetään peukkuja, ettei tulevakin loma mene sairastellessa.
Parmesaani-tomaattimunakas, 1-2 annosta
4 kananmunaa
4 rkl maitoa, ruokakermaa tai vettä
raastettua parmesaania
mustapippuria, suolaa, pizzamaustetta
päälle: lohkottuja kirsikkatomaatteja, parmesaania lastuina & tuoretta basilikaa
Sekoita kulhossa munat, maito, raastettua parmesaani sekä mausteet. Kuumenna rasva paistinpannussa vaaleanruskeaksi. Lisää munakasseos. Kerää paistamisen aikana munakasmassa rauhallisesti lastalla muutamilla vedoilla reunoilta keskelle, jotta munakas hyytyisi tasaisesti. Laita munakasmassan päälle lohkottuja kirsikkatomaatteja, parmesaania lastuina sekä tuoretta basilikaa. Kuumenna ja tarjoile.