Eilen teki mieli tehdä iltapalaksi jotain herkullista, kun ei oikein saanut mitään muutakaan aikaiseksi. Rupesin siis leipomaan lämpimäisiä ajan kuluksi :) Eilen valmistui porkkanaskonsseja, eli suomalaisittain teeleipiä, Cosmopolitan- lehden ohjeen mukaan. Olen tämän ohjeen ottanut kyseisestä lehdestä vuosia sitten ja ekan leipomiskerran jälkeen ihastuin. Meinasivat kyllä unohtua uuniin, kun samalla säädin pyykkien kanssa, siitä siis tummahko väri ;D Kannattaa olla paistoajan kanssa tarkka etteivät kuivu.

1240232823_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Porkkanaskonssit, 8 kpl

2 porkkanaa

3 dl vehnäjauhoja

3 dl kaurahiutaleita

1 rkl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl sokeria

3/4 dl ruokaöljyä

250 g rahkaa

Raasta porkkanat. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää öljy ja sekoita. Lisää porkkanaraaste ja rahka ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahdeksaksi keoksi pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja taputtele tasaiseksi jauhotetuin käsin. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.

1240232882_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään oli poikeuksellisen aikainen aamuherätys, joten puuronkeiton sijaan nautin skonssin sekä juuston että leikkeleen kera. Kulhossa maustamatonta jogurttia, müsliä sekä juoksevaa hunajaa... Ihana aloitus aurinkoiseen päivään :)