Tämä viikko on ollut ihanan keväinen ja positiivinen kaikin tavoin. Aurinko on paistanut miltei joka päivä ja niinpä lumi sulaa hurjaa vauhtia. Kevään lisäksi olen iloinnut siitä, että vietin eilisen päivän isosiskoni kanssa ja huomenna pikkusiskoni tulee viettämään viikonloppua luokseni. Läheisten tapaaminen helpottaa koti-ikävää :) Pikkusiskon vierailua silmällä pitäen leivoin tänään piirakan, joka mauiltaan ja väritykseltään sopii hyvin kevääseen ja lähestyvään pääsiäiseen. Piirakan ohje on nyt esillä monissa lehdissä, se on Valion. Mainoksessa on tehty ison piirakan sijaan pieniä piiraita muffinivuokiin.

Huomenna sitten maistelemme piirakkaa, mutta ainakin tuoksu on ihanan raikas :) Viikonloppuun kuuluu kaikkea mukavaa ja piristävää tekemistä, kivaa!

1238694006_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitruunarahkapiirakka

Pohja:

75 g voita tai margariinia

3/4 dl sokeria

1 muna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 tlk (420/240g) aprikoosia

2 prk (á 200 g) Valion maustettua sitruunarahkaa

2 tl vaniljasokeria

(1/2 dl sokeria)

Vaahdota pehmeä voi/margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Valuta aprikoosit. Laita n. puolet aprikooseista pohjan päälle kuutioituina. Yhdistä rahka ja vaniljasokeri ja mausta halutessasi sokerilla. Lusikoi rahkaseos aprikoosien päälle. Laita loput aprikoosit koristeeksi piirakan päälle jolo kuutioituina, lohkottuina tai kokonaisina. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

1238694017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e