Aprikoosipiiraan ohje on napattu Patalintu-blogista. Minä tykkäsin kakusta tosi paljon, se oli mehevää ja raikasta. Jostain syystä sitä kuitenkin jäi kakkupöydässä olleista kakuista kaikista eniten jäljelle... Mistä lie johtuukaan, mutta toimiva ohje on tämäkin! :)

1244979434_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aprikoosipiiras

150g voita
1½dl sokeria
2 luomu kananmunaa
3dl (hieman vajaa) täysjyvävehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3tl tummaa kaakaojauhetta
1dl luomukermaa (tai maitoa)
1tlk (400g) aprikooseja
3rkl rouhittuja saksanpähkinöitä


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan vehnäjauho-leivinjauhe-kaakaojauhoseos sekä kerma. Sekoita taikinaa tässä vaiheessa vain sen verran että aineet sekoittuvat. Levitä taikina voideltuun vuokaan (meillä pyöreä irtopohjavuoka halkaisija 24cm). Lado päälle valutetut aprikoosit ja koristele pähkinärouheella. Paista uunissa 225C asteessa keskitasolla n.30min.