Tämän tortun kanssa elin monia kauhun hetkiä ja päätinkin tortun tultua uunista, että en enää koskaan rupea leipomaan väsyneenä ja kiireisenä :D Torttu oli todella hyvää ja keräsi varmaankin eniten kehuja, mutta sen tekemiseen mahtui monta huolen aihetta... Tortusta piti tulla raparpei-toscapiirakka, mutta ensinäkin vuoka oli armottoman pieni ja seos valui sieltä lahjakkaasti pois (luojan kiitos olis laittanut leivinpaperin uuniin ritilän päälle suojaamaan...). Toisekseen lisäsin toscakuorrutuksen aivan liian raa'an pohjan päälle, mistä lopputuloksena oli se, että kuorrutus valahti käytännössä kokonaan kakun sisään. En siis voinut nimetä kakkua raparperi-toscakakuksi, vaan nimi muuttui raparperitortuksi. Kuorrutus maustoi kuitenkin tortun sisusta ja toi mehevyyttä.

Kirjoittamani ohje on nyt siis toscakakulle :) Minun versio koko vähän muutoksia edellämainituista syistä johtuen...

1244979672_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Raparperitorttu

Pohja:

2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
100 g voita sulatettuna
5 raparperin vartta pilkottuna

Kuorrutus:

75 g voita
100 g mantelilastuja (laitoin puolet lastuja ja puolet rouhetta)
1 dl sokeria
0,5 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala, sulje vuoan reuna siten, että leivinpaperi jää väliin. Voitele ja korppujauhota irtopohjaisen kakkuvuoan reuna. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Ripottele pohjan päälle raparperinpalat Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 20 min. Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa n.10 min, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.  

1245146527_img-d41d8cd98f00b204e9800998e