Tämä piirakka on muodostunut kahvipöytämme klassikoksi! Muutamia vuosia sitten julkaistu Antti Vahteran resepti on erittäin toimiva, ja lopputuloksena on raikas ja maukas sitruunapiirakka, nam :)
Sitruunapiirakka
Pohja:
50 g voita
1,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tomusokeria
1 pieni kananmuna
1 rkl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
4 kananmunaa
150 g sokeria
1,5 dl ranskankermaa
1 sitruunan mehu
1 limen mehu
0,5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmuna. Lisää joukkoon jauhot ja vaniljasokeri sekä lopuksi mantelijauhe. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä taikina foliolla ja kaada päälle kuivattuja herneitä painoksi. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Vaahdota täytettä varten munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää ranskankerma ja sitrusten mehut. Sekoita lopuksi jauhot täytteeseen. Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja paista 180 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Jäähdytä torttu ja tarjoile. Voit halutessasi ripotella pinnalle sokeria ja paahtaa sen kauniin kullan ruskeaksi uunissa grillivastusten alla.