Tämä piirakka on muodostunut kahvipöytämme klassikoksi! Muutamia vuosia sitten julkaistu Antti Vahteran resepti on erittäin toimiva, ja lopputuloksena on raikas ja maukas sitruunapiirakka, nam :)

1245685459_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitruunapiirakka

Pohja:

50 g voita

1,75 dl vehnäjauhoja

0,75 dl tomusokeria

1 pieni kananmuna

1 rkl mantelijauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

4 kananmunaa

150 g sokeria

1,5 dl ranskankermaa

1 sitruunan mehu

1 limen mehu

0,5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmuna. Lisää joukkoon jauhot ja vaniljasokeri sekä lopuksi mantelijauhe. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä taikina foliolla ja kaada päälle kuivattuja herneitä painoksi. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Vaahdota täytettä varten munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää ranskankerma ja sitrusten mehut. Sekoita lopuksi jauhot täytteeseen. Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja paista 180 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Jäähdytä torttu ja tarjoile. Voit halutessasi ripotella pinnalle sokeria ja paahtaa sen kauniin kullan ruskeaksi uunissa grillivastusten alla.