Nyt on aikaa kirjoitella kakkujen ohjeita blogiin, jos joku vaikka innostuu jotakin kokeilemaan :) Eilinen työpäivä loppui lyhyeen vatsataudin yllättäessä, joten tämä päivä onkin sitten sairaslomaa... Olo on jo sen verran hyvä, että huomenna on edessä paluu työelämään.

Tämä suklainen kahvikakku on minun herkkuani! Kakku on sellainen, jota pyysin aina pienempänä äitiä tekemään. Nyt vuosien, vuosien jälkeen kakkua teki mieli tehdä ja hyvinhän se onnistui ja maistui! Kakkupohjan ohje on todella hyvä, ja kuten ohjeessa ilmoitetaankin, niin se sopisi erityisen hyvin myös esimerkiksi sacher-kakun pohjaksi. Ohje on vuosien takaa Kotiliesi-lehdestä.

1244979498_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklainen kahvikakku

150 g voita tai margariinia

200 g tummaa suklaata

2 dl sokeria

5 munaa

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

150 g voita

150 g tomusokeria (2 1/2 dl)

150 g tummaa suklaata

Sulata rasva ja suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja perunajauhot vehnäjauhojen joukkoon ja lisää munavaahtoon. Lisää jäähtynyt rasva-suklaaseos. Kakkutaikinasta tulee löysää. Voitele kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku ja jätä vuoka kakun päälle noin 15 minuutiksi. Vatkaa täytettä varten voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa. Halkaise kakku kolmeen osaan. Levitä täytettä jäähtyneen kakun väliin ja päälle.