Hei kun Anna-lehti numero 37 ilmestyi, päätin, että siinä olevaa kinuski-omenakakkua on kokeiltava! Äiti oli ostanut ainekset valmiiksi ja minä rupesin eilen illalla leipomispuuhiin heti sen jälkeen, kun olin poiminut kakkuun tulevat omenat pihapuusta :) Eilen jo maistelimme kakkua, ja miten se maistuikaan niin erityisen hyvälle... Kirpsakat omenat, kaneli, kardemumma, makea ja pehmeä kinuski sekä rapeat pähkinät- siinä ovat onnistumisen ja hyvän maun ainekset!

Nautinnollista ja aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

Kinuski-omenakakku

3 keskikokoista, hapahkoa omenaa

125 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/2-1 tl kardemummaa tai kanelia (laitoin molempia)

Kostutukseen:

1 1/2 dl omenamehua

Kinuksi:

2 dl kuohukermaa

100 g voita

1 1/2 dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

pähkinöitä ja rusinoita

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22-24 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta omenat tai leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenaraaste tai -kuutiot kuivien aineiden joukkoon ja kääntele seos taikinaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla kypsennyksen loppuvaiheessa. Anna kakun jäähtyä hetki ja irroita se vuoasta. Huuhtaise vuoka puhtaakse ja pane kakku takaisin vuokaan. Pistele kakkuun sinne tänne reikiä ja valuta päälle omenamehu. Anna kakun kostua folion alla peitettynä jonkin aikaa ennen kuorruttamista. Mittaa kuorrutusta varten kattilaan kerma, sokeri ja paloiteltu voi. Keitä seosta hiljalleen 10-15 minuuttia ta kussen se sakenee. Kaada kuorrutus kakun pinnalle ja koristele pähkinä-rusinaseoksella.

- Koska minä tein kakun irtopohjavuokaan, otin sen pois vuoasta paistamisen jälkeen. Kostutin kakun tarjoiluastialla ja kaadoin kinuskin päälle ja annoin sen valua reunojen yli...

Pala kakkua maistui aikas hyvälle heti aamutuimaan kaffen kanssa. Se antoi mukavasti energiaa pitkälle lenkille ihanassa syyssäässä.