Olin viime viikonloppuna mummini luona. Sunnuntaina vietimme aamupäivän sienimetsässä, ja saaliina oli aivan valtava kasa suppilovahveroita. Itse en niitä voinut kovinkaan paljon kotiini ottaa, koska sienien säilyttäminen on hieman haaasteellista pienten tilojen ja pienen pakastimen vuoksi. Mutta sain minä kuitenkin muutaman pussillisen laitettua pakkaseen, joista voin valmistaa herkkuruokia vuoden varrella :) Jätin osan sienistä pakastamatta ja niistä pyöräytin maanantaina sienikastikkeen. Kyllä tuoreista sienistä tehty kastike vaan on nannaa. Suppilovahverot ovat minun lemppareitani.
Suppilovahverokastike
öljyä paistamiseen
tuoreita suppilovahveroita
pakastesipulikuutioita TAI tuoretta sipulia pieninä kuutioina
kasvisliemikuutiota maun mukaan
vehnäjauhoja
ruokakermaa
mustapippuria, valkopippuria, grillausmaustetta
Paista sieniä ja sipuleita öljyssä pannulla niin kauan, kunnes sienistä on haihtunut neste. Lisää kasvisliemikuutio ja vehnäjauhoja niin, että saat mieleisesi paksuuden kastikkeeseen. Lisää ruokakerma ja mausteet ja annan kastikkeen pulpahtaa muutaman kerran. Jos kastikkeesta tuli liian paksua, lisää esimerkiksi maitoa.
Syksyn herkkuja:
Nyt lähden viettämään loppuviikkoa kotikotiin, tiedossa kaikkea kivaa!