Palasin juuri opiskelukaupunkiin vietettyäni ihanan ja rentouttavan loman kotiseudulla. Viikkoon mahtui kaikkea mukavaa: leipomista, perheen kanssa oleilua, nukkumista, urheilua, jääkiekkopeli, ystävien seuraa ja mukavia lounashetkiä kahviloissa... Eilen, Pyhäinpäivänä, sain hyvän ystävän vieraakseni, ja se jos mikä on riittävän hyvä syy leipoa jotakin herkullista ;) Viimeksi ilmestyneessä Maku-lehdessä oli vastustamaton leivospalojen ohje, jota sitten eilen kokeilin. Ja kyllä nuo herkkupalat maistuivatkin, vähän liiankin hyvin :D Kaikkea muutakin hyvää tuli tehtyä, niistä lisää tulevalla viikolla.

Iloa alkavaan viikkoon!

Marmoroidut leivospalat, 15 annosta

Tumma taikina

125 g voita

2 dl sokeria

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl pähkinä-suklaalevitettä (esim. Rainbow)

Vaalea taikina

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 muna

1 dl sokeria

1 tl vanilja-aromia (laitoin vaniljasokeria)

1/2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja suklaalevite taikinaan, sekoita tasaiseksi. Sekoita tuorejuusto, muna, sokeri ja vaniljaesanssi tasaiseksi massaksi. Siivilöi sekaan jauhot, sekoita tasaiseksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (20 x 30 cm) uunivuoka leivinpaperilla. Levitä tumma taikina vuokaan. Nostele vaaleasta taikinasta pieniä kasoja tumman taikinan päälle. Levittele taikinaa veitsen avulla niin, että muodostuu kaunis "marmorinen" pinta. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin ja paista 35-40 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä kokonaan ennen paloittelua ja tarjoilua.