Olen aina ennen ajatellut, että en pitäisi thaimaalaisesta ruoasta, tai ylipäätään muistakaan etnisistä ruoista, mutta vuosien varrella käsitykseni on kääntynyt päälaelleen. Onneksi makuaisti kehittyy ja uusia, ihania ruokia on tarjolla entistä enemmän! Eilen sain maistaa erilaisia thaimaalaisia herkkuja ja olin täysin myyty. Inspiroiduin eilisistä mauista niin paljon, että tänään wokkipannussa porisi lempeäntulinen broileri-kookoscurry.

Ohje on alkuperäisessä ohjeessa naudanliha-kookoscurry, mutta vaihdoin lihan minulle mieluisammaksi eli broileriksi. Lihamuutoksen lisäksi jätin ohjeesta pois limenlehdet, thaimaalaisen kalakastikkeen sekä hienonnetun korianterin. Kauppareissun tein heti bodypumpin jälkeen enkä kyennyt siinä tärinässä ja jälkihiessä metsästämään erikoisempia tuotteita... Ensi kerralla teen sitten ihan aitoa thaimaalaista :P

Broileri-kookoscurry

4 dl kookosmaitoa (laitoin 5 dl)

2 rkl thaimaalaista punaista currytahnaa

2 valkosipulinkynttä murskattuna

3 broilerin rintafilettä (alkuperäisessä ohjeessa: 400 g naudan sisäpaistia)

3 limenlehteä

3 rkl limemehua (~1 lime)

3 rkl thaimaalaista kalakastiketta

1 punainen chilipalko

70 g pähkinöitä

hienonnettua korianteria

Kaada kookosmaito isoon wokpannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon currytahna ja valkosipuli. Leikkaa lihan pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Pane kuutiot pannuun ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja lisää limenlehdet, kalakastike, pähkinät ja viipaloitu chili. Pane kansi päälle ja hauduta kypsäksi noin 20 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu korianteri.