Vihdoin ja viimein käytin syksyllä keräämiäni suppilovahveroita. Olen jo kauan haaveillut suppilovahveropiirakasta, joten sellaisen pyöräytin tänään, kun sain ystäväni kylään. :)

Suppilovahveropiirakka

Pohja:

1 dl öljyä

1 dl vettä

3 dl hiivaleipävehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

Sekoita pohjan ainekset sekaisin ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:

1 dl pakastesipulikuutioita

suppilovahveroita pakasteesta

pakastevihanneksia

n. 3 rkl ruohosipulituorejuustoa

n. 1,5 dl juustoraastetta

2 kananmunaa

2 dl maitoa

suolaa, mustapippuria ja oreganoa

pari aurinkokuivattuatomaattia

Kuullota sipulikuutioita pannulla öljyssä. Lisää sienet ja pakastevihannekset pannulle ja pyörittele sen aikaa, että sienet ja kasvikset sulavat ja neste haihtuu. Lisää ruohosipulituorejuusto seokseen ja siirrä seos jäähtymään. Laita jäähtynyt sieni-vihannesseos pohjan päälle piirakkavuokaan. Riko kananmunien rakenne rikki ja lisää niiden joukkoon maito, juustoraaste sekä mausteet. Kaada muna-maitoseos täytteen päälle. Suikaloi aurinkokuivatuttomaatit ja ripottele ne piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia.