Pienenä minun herkkuihini kuului ravintoloissa tarjottu kanakori, jossa oli kananugetteja, ranskalaisia sekä currymajoneesia. Kun bongasin näiden kananugettien ohjeen, päätin testata, kuinka lähelle tuon herkkuni makua pääsen tekemällä sen itse! Noh, ensinäkin jouduin muokkailemaan ohjetta kaupan valikoiman mukaan ja jätin ranskalaiset annoksesta pois. Currykastikkeen kanssa nugetit olivat hyviä, mutta kun söin yhden nugetin ketsupin kanssa, sai currykastike väistyä ketsupin tieltä :) Ketsuppi toimii siis näiden nugettien kanssa huomattavasti paremmin! Harmi, että kuvassa nugetit näyttävät palaneilta...

1419263.jpg

Kalkkunanugetit, 10 nugettia

1 kalkkunan sisäfile (Pirkan)

1 dl maustamatonta jogurttia

vajaa paketillinen TUC-suolakeksejä

Leikkaa kalkkunan file palasiksi ja laita ne jogurtin kanssa joko pakastepussiin tai kannelliseen astiaan. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Murskaa suolakeksit hienoksi jauheeksi. Valuta kalkkunan paloista ylimääräinen jogurtti pois ja kierittele ne keksimuruissa. Asettele nugetit uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 25 minuuttia. Nugetit voi vaihtoehtoisesti paistaa myös pannulla öljyssä.

Currykastike:

1 dl rasvatonta, maustamatonta jogurttia (majoneesista tulisi varmasti maukkaampaa...)

1 valkosipulin kynsi murskattuna

noin 3 tl currya

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua parin tunnin ajan jääkaapissa.