Näitä herkkuja tein jo reilu viikko sitten, mutta parempi postata myöhään kuin ei milloinkaan... :) Tämä resepti on ehkäpä maailman yksinkertaisin ja näiden leivonnaisten tekoon pystyy kuka tahansa! Olin aivan kummissani, kun kukaan ei ensin uskonut, että olen tehnyt nämä itse. Vieraat olivat sitä mieltä, että ei kukaan voi tehdä viinereitä kotona, vaan ne ostetaan valmiina. Sain kuulla ylistyssanoja näiden mausta ja aivan punastuin, kun todellisuudessa nämä pikaviinerit ovat oikeasti niin yksinkertaisia valmistaa. :D Ei sillä, kehujahan on aina kiva kuulla :P

Vanilja-persikkaviinerit

lehtitaikinalevyjä

vanhan ajan vaniljakastiketta (esim.Blå Bandin jauhe)

maitoa (2 dl maitoa/yksi vaniljakastikejauhepussi)

ripaus kanelia

säilykepersikoita

kananmunaa voiteluun

Ota levyt ajoissa sulamaan. Valmista vaniljakastike sekoittamalla maito, kaneliripaus ja vaniljajauhe tasaiseksi kastikkeeksi. Anna vaniljakastikkeen tekeytyä hetken aikaa. Tee lehtitaikinalevyihin reunat leikkaamalla veitsellä viillot noin sentin päähän reunasta. Viiltoja ei tehdä ihan pohjaan saakka, ettei reunus irtoa. Levitä paksua vaniljakastiketta reunojen sisäpuolella ja lisää sen päälle viipaloidut persikat. Voitele reunat kananmunalla ja paista viinereitä 200 asteessa kunnes ne ovat reunoiltaan kullanruskeita.

Yllä olevassa kuvassa näkyy valmistustekniikka. Kuva on otettu ennen uuniin laittoa. Olen tehnyt näitä viinereitä vaikka minkälaisilla eri variaatioilla- vaniljakastikkeen päälle voi laittaa muita hedelmiä, marjoja, marmeladia, pähkinöitä... Kesällä valmistamme näitä herkkuja tuoreista mansikoista. Joskus jätän reunukset kokonaan tekemättä ja puolitan levyt. Puolikkaan levyn keskelle lusikallinen vaniljakastiketta ja sen päälle pieni nokare esimerkiksi vadelmamarmeladia, namnam!