Pienoisen blogitauon jälkeen on syytä palata herkullisen postauksen kera! Ystäväni K on tarjonnut minulle muutaman kerran aivan tajuttoman herkullisia kinuski-suklaaneliöitä, joihin olen ihastunut, loppuiäkseni :) Ohje löytyy Kinuskikissalta, jonka blogissa nämä herkut kulkevat nimellä Kinuskikissan namipalat. Ystäväni on edelleen näiden herkkujen mestaritekijä, mutta kyllä nämä minunkin maistuivat, niin nuoremmille kuin vanhemmillekin kahvittelijoille. Naapurin tyttö 5 vee sanoikin: " Aino, nämä leivonnaiset on maailman parhaita!"

Huom! Monissa ohjeissa sanotaan, että kinuskia keitettäisiin 30 minuuttia. Mielestäni 30 minuutin keittoaika ei ole riittävä silloin, kun halutaan kinuski tarkoitukseen, jossa sen pitää jähmettyä. Kinuskikastike "kypsyy" kyllä puolessa tunnissa, mutta kinuskikuorrutteen yms. keittoaika on pidempi, noin 45-60 min. Tämä on minun kokemukseni kinuskinteosta!

Kinuski-suklaaneliöt

1 pkt (400 g) kauramurotaikinaa

3 dl kermaa

3 dl fariinisokeria

vähän voita tai margariinia

150 g maitosuklaata

koristeeksi esim. Wiener nougat crushia

Kauli sulatettu kauramurotaikina leivinpaperin päällä puolen sentin paksuiseksi levyksi (25x30 cm). Siirrä levy leivinpaperineen pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri sekä rasva. Keitä 45-60 min. Levitä kinuski pohjan päälle ja jäähdytä. Sulata suklaa ja levitä jäähtyneen ja jähmettyneen kinuskin päälle. Koristele esim. Wiener nougat crushilla. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa tarjolle haluamasi kokoisiksi paloiksi. Suklaa ei halkeine niin helposti, jos levyä pidetään hetki huoneenlämmössä hetki ennen leikkaamista.