Innostukseni keittoihin jatkuu edelleen, tällä kertaa päädyin tekemään borssikeittoa. Vapaapäivänä on ihana käyttää aikaa ruoanlaittoon ja tehdä jotakin spesiaalia. Borssikeitto on ollut herkkuruokaani pienestä pitäen ja eilen soitinkin äidilleni saadakseni ohjeita keiton tekoon :) Äidin ohjeella tuli ihanaa keittoa, mutta tosin niin iso kattilallinen, että voisin ruokkia koko naapuruston :D

Kotikotona tähän keittoon laitetaan nakkeja, mutta itse käytin pakkasessa olleet kalkkunamakkarat. Itse unohdin ostaa smetanaa/ranskankermaa, joten nautin keiton raejuuston kera. Suosittelen kuitenkin smetanaa tai ranskankermaa!

1751576.jpg

Borssikeitto, n. 4:lle

pala selleria

pala palsternakkaa

1 pieni keräkaali

2 sipulia

3 etikkapunajuurta

2 kalkkunamakkaraa

vettä

kasvisliemikuutio, suolaa, valkopippuria

Kuori ja raasta sekä selleri että palsternakka. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja pilko sipulit. Laita esikäsitellyt kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin paljon, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää tässä vaiheessa myös kasvisliemikuutio ja anna kasvisten kiehua 1/2-1 tuntia. Raasta sillä aikaa etikkapunajuuret ja kuutio makkarat. Lisää ne sitten keiton joukkoon, lisää myös hieman etikkapunajuurten lientä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Annan kiehahtaa, että punajuuret ehtivät hieman värjätä keittoa.