Tänä aamuna heräsin jo ennen kuutta, vaikka nukkumaan menin reilusti puolenyön jälkeen. Liekö jännitän huomista autokoulun kakkosvaihetta tai ensiviikolla alkavia kesätöitä... Olen kyllä aamuihminen, ja aikaisen heräämisen vuoksi saan nyt nauttia rauhallisesta aamusta. Ilman aamupalaa en lähde koskaan liikkeelle, joten päätin nauttia siitä tänään oikein erityisellä herkulla :) Kerrankin oli aikaa haudutella ruispuuroa, johon lisäsin vieläpä puolukoita. Itseasiassa tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein ruisjauhoista puuroa, ja ennakkoajatuksista poiketen puuron valmistaminen oli erittäin vaivatonta. Mahdottoman hyvää- kyllä nyt lähtee päivä hyvin käyntiin!

1536626.jpg

Ohje on otettu suoraan Pirkka-ruisjauhopaketin kyljestä. Itse tein puolikkaan annoksen, siitä tulee aamupuuro kahdelle syöjälle.

Ruispuolukkapuuro

1 l vettä

3/4 dl sokeria

1/4 tl suolaa

3-4 dl puolukoita

3 dl ruisjauhoja

Kiehauta vesi, sokeri ja puolukat. Vatkaa joukkoon ruisjauhot. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika on 45-60 minuuttia (itse hauduttelin vähän reilun tunnin). Lisää lopuksi suola. Tarjoa puuro haaleana tai kylmänä esimerkiksi maidon kanssa.