Kiireen keskellä havahduin siihen, että kesä alkaa väistyä syksyn tieltä, pikkuhiljaa... Samalla tajusin myös sen, että jälleen, tänäkin kesänä, olen hyödyntänyt kesän kasvis- ja marjasatoa aivan liian vähän. Tämä asia korjaantui tänään kasvisten osalta, kun valmistin ruoaksi kesäkurpitsasosekeittoa Yhteishyvän ohjeella.

Ensin jännitin, kuinka omena sopii sosekeittoon, mutta valmis keitto oli maultaan mitä mainioin! Minä pidin omenan, kesäkurpitsan sekä curryn liitosta. Suosittelen tätä etenkin sosekeiton ystäville. Pinnalle tein "krutonkeja" paahdetusta paahtoleivästä. Harmi, että en saanut keiton ihanaa, vihreää väriä, tallennettua kuvaan...

1813618.jpg

Kesäkurpitsasosekeitto, 2-3 annosta

500 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 hapahko omena
2 rkl öljyä tai margariinia
2 tl currya
4 dl kasvis- tai kanalientä
ripaus suolaa tarvittaessa
ripaus kirveliä tai rakuunaa
1 dl ruokakermaa
 
Kuutioi kesäkurpitsa, kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi kuorittu omena. Kuullota kesäkurpitsaa, sipulia ja omenaa öljytilkassa kattilassa viitisen minuuttia. Lisää curry sekä kasvis- tai kanaliemi. Keitä 10–15 minuuttia ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, tarkista maku ja kuumenna keitto kiehuvaksi.