Viikonlopun vietin rakkaan mummini luona. Viikonloppuun kuului hyvää ruokaa, ulkoilua, höpöttelyä ja sain pitkästä aikaa viettää aikaa ihanan, puolitoistavuotiaan serkkupojan kanssa. Serkkukin otti ensikontakteja keittiöhommiin leipoessaan minun kanssa joulutorttuja ;) Joka kerta, kun vierailen mummini luona, saan kotiinviemisiksi kassin, jossa on ihania herkkuja. Tälläkertaa kassissa oli esimerkiksi puna- ja mustaviinimarjoja, joilla saan maustaa aamupuuroa ja ajattelinpa pyöräyttää joku aamu aamupirtelön ihanista, kirpeistä marjoista.

No mutta asiaan, kotiintultua pyykkäsin ja iltapalaksi keitin puuroa. Tämän puuron postaan ihan sen vuoksi, että se on minun lempparini ja todella usein lisään puuron joukkoon pellavansiemenrouhetta. Lisäksi mummilta saatuja marjoja ja Valion raparperi-herukkakeittoa, slurps ja nam :P Mukavaa viikkoa kaikille!

Pellavansiemenrouhepuuro, 1 annos

1 dl kaurahiutaleita

2 rkl pellavansiemenrouhetta

n. 4 dl vettä

(ripaus suolaa)

Laita ainekset kattilaan ja nosta kattila liedelle. Anna hautua pienellä lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Mausta ripauksella suolaa, jos kaipaat suolaa puuroosi.