Todella harvoin tulee tehtyä kalasta ruokaa, suurimmaksi osaksi johtunee kalan arvokkaasta hinnasta. Kotonaolo on kuitenkin hieman erilaista, kun pääsee äiskän kanssa kauppaan ;) Tein isälleni ja itselleni viikonloppuna perinteistä uunilohta, jota minun on jo kauan tehnyt mieli. Söimme uunilohen kanssa perunamuusia- kyllähän kala-ateria maistui näin pitkän tauon jälkeen erinomaiselle!
Kuva on aivan kamalan harmaa ja tylsä. Sadepäivänä kuvaaminen ei vain onnistu :D Mutta maku on pääasia...
Uunilohi, 3-4 annosta
n. 600 g painoinen lohifilepala
sitruunapippuria, suolaa, Santa Marian Lime pepper- mausteseosta
tuoretta tilliä
sitruunaviipaleita
n. 2 dl ruokakermaa
Laita lohifile uunivuokaan ja mausta se. Silppua päälle tilliä ja laita sitruunaviipaleet tillikerroksen päälle. Kaada päälle ruokakermaa. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.