Mikä onkaan parempi tapa aloittaa terveellinen arkiruokailu kuin maukas kasviskeitto? Ei sitten mikään, sen todisti tänään tekemäni kaali-linssikeitto :) Keitto hurmasi minut yksinkertaisuudellaan, ja linssisopat nyt maistuvat minulle aina paremmin kuin hyvin :P Inspiraatiosta kiitos Sannalle, jolta otin ohjeen.

1239724618_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaali-linssikeitto, n. 4 annosta

0,5 tl sokeria
50 g tomaattipyreetä
2 kpl kasvisliemikuutiota
1,5 l vettä
1 rkl öljyä kuullottamiseen
1 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl porkkanaa
1 kpl sipulia
500 g kaalia
1,5 dl punaisia linssejä
0.5 tl rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia ja kirveliä (laitoin kuivattua timjamia, kirvelin jätin kokonaan pois)
(suolaa)

Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli pieniksi. Pane kasvispalat isoon kattilaan öljyn kanssa ja kuullota pari minuuttia. Lisää kaali, vesi, tomaattipyree, sokeri ja murennetut liemikuutiot. Peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljalleen noin 15–20 minuuttia. Lisää hyvin huuhdellut linssit ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta keitto ja lisää tarvittaessa suolaa.

1239724826_img-d41d8cd98f00b204e9800998e