Tänään on ollut aivan käsittämätön päivä- en saa nälkää taltutettua en sitten millään! Tämä aika vuodesta on huono hetki tämänkaltaiselle päivälle, koska kaapit ammottavat tyhjyyttään kotopuolessa vietettävän, pian alkavan joululoman vuoksi... Kun kaikki sellaisenaan syötäväksi kelpaava oli syöty, ryhdyin kaivelemaan kaapeista aineksia munakkaaseen. Nyt kun kaikki jämätkin on käytetty, voin todella sanoa, että jääkaapissani on vain valo ja paketti Aura-juustoa, josta valmistan huomenna herkkuja ;)

Olisi mukava tietää, mitä SINÄ teet ruoaksi silloin, kun tuntuu, että kaapeissa ei ole enää mitään järkevää jäljellä? Itselläni parhaimmat ruoat syntyvät juurikin tuonkaltaisessa tilanteessa. Kummasti sitä on oppinut soveltelemaan vuosien varrella ;)

Maukasta maanantai-iltaa!

Savukinkku-tomaattimunakas

kananmunia

suolaa, mustapippuria

loraus maitoa

öljyä

pakastesipulikuutioita

aurinkokuivattujatomaatteja

savukinkkuviipaleita suikaloituna

tomaattia kuutioituna

oreganoa

Tee munakasmassa valmiiksi sekoittamalla kananmunien rakenni rikki ja lisää sitten loraus maitoa, suola ja mustapippuri. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulikuutiot, savukinkkusuikaleet sekä paloitellut aurinkokuivatuttomaatit pannulle. Pyorittele hetken aikaa ja kaada sitten munakasmassa pannulle. Siirtele massaa pannun keskikohtaa kohti ja anna sen kypsyä sen jälkeen rauhasssa. Käännä munakas esimerkiksi lautasen avulla ja kypsennä myös toiselta puolelta. Koristele tomaattikuutioilla ja oreganolla.