Me vietämme perheen kesken pikkujouluja itsenäisyyspäivänä, siitä on muodostunut jo jonkinlainen perinne. Kuuntelemme musiikkia, ulkoilemme, laitamme yhdessä ruokaa. Jossain vaiheessa äiti jakaa pikkujoulupaketit, joista paljastuu aina jotain kauan ja hartaasti toivottua. Ilta huipentuu linnanjuhliin, joita seuraamme etenkin äiskän kanssa silmä tarkkana ;) Minulle tällaiset päivät ovat tärkeitä, kun niin harvoin ehdin kotosalla viettää useita vapaapäiviä.

Ruoaksi äiti teki broileria, jota maustoivat sekä mozzarella että aurinkokuivatuttomaatit. Broilerin lisukkeena oli lohkoperunoita, porkkana-ananasraastetta, punajuuria ja ruokajuomana punaviiniä. Kahvipöydässä tarjoiltiin aikaisemmin aamupäivällä leivottuja pipareita, piparkakkukakkua sekä piparkakkujäädykettä. Kuvat laitan nyt, mutta ohjeiden kirjoittaminen siirtyy kyllä ensiviikolle, nyt täytyy kiirehtiä kaverin kanssa lenkille ja kaffelle. Palaan huomenna vielä pariksi päiväksi opintojen pariin, minkä jälkeen koittaa kauan odotettu LOMA!

2125650.jpg

2125647.jpg

Pikkusiskoni tekemä suomenlippu liehuu jokaisen aitsenäisyyspäivänä kahvipöydässämme :)

2125654.jpg

2125655.jpg

2125658.jpg

Piparitalkoiden tuloksena oli iso kasa erikokoisia- ja mallisia piparkakkuja! Piparien leivontaa ei olla monena vuotena kyllä jätetty tekemättä, siitä tulee niin ihana joulun tuoksu kotiin. Illalla kun tulin lenkiltä kotiin, niin vieläkin, monen tunnin jälkeen, ilmassa leijui piparien tuoksu :)

2125660.jpg

Piparkakkukakku maistuu nimensä mukaan pipareille. Tämä kakku on pikkusiskoni käsialaa, ohje ilmestyy myöhemmin.

2125664.jpg

Piparkakkujäädyke, herkullinen ja raikas jälkiruoka. Ohje on Valiolta. Nyt vasta tajusin, että oli aika piparkakkuvoittoinen tämä kahvipöydän anti :D Mutta eiköhän se kuulu itsenäisyyspäivään ja pikkujouluaikaan...