Lueskelin alkuviikosta mummini luona uusinta MeNaiset-lehteä. Ruokaosion luen lehdestä kuin lehdestä tarkkaan, niin myös tällä kertaa. Silmiini pisti ohje afrikkalaisesta tabouleh salaatista, joka lehdessä kantaa nimeä Suomi-tabbule. Alkuperäisestä taboulehista tämä versio eroaa siinä, että bulgur korvataan ohrasuurimoilla. Tämä suomalaistettu resepti sopi minulle paremmin kuin hyvin, koska ohrasuurimoita täytyisi kaapin perukoilta käyttää muuhunkin kuin puuroon!

Salaatti oli oudolla tavalla hyvää :D Ensin en ihastunut, mutta lautasen tyhjentyessä tykkäsin koko ajan enemmän ja enemmän. Uskallan suositella! Sopi hyvin paahdetun ruisleivän kera. Idea siis MeNaisista, blogiin kirjoitan oman versioni. Lehden ohjeessa oli lisänä myös tuoretta minttua ja granaattiomenaa.

1664337.jpg

Suomi-tabbule, 4 annosta

2 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita

1/2 paprika

1/4 kurkkua

2 tomaattia

kuivattua persiljaa

Kastike: sitruunamehua, balsamicoa, oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kasvikset ja sekoita ne kypsien & valutettujen suurimoiden joukkoon. Sekoita kastikeainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

1664354.jpg