Avattu pestopurkki kummittelee jääkaapissa, joten sitä on hyvä käyttää ruoanvalmistuksessa. Mihinkään monimutkaiseen en tänään ryhtynyt, koska rupesin laittamaan ruokaa päikkäreiden jälkeen unenpöpperössä, eikä väsymys silti ota laantuakseen. Huomenna on onneksi vapaapäivä :) Tämä ruoka oli kuitenkin tosi hyvää ja valmistui nopeasti. Inspiraation tähän sain Vilijaanalta, joka on käyttänyt pestoa lähiaikoina kasvisten joukossa. Kiitti vinkistä Vilijaana! :)

Minä paistoin pestokasvisten rinnalle broilerin rintafileen uunissa. Aikaa se otti 200 asteessa noin puoli tuntia. Ennen uuniin laittoa sivelin fileen oliiviöljyllä ja ripottelin pinnalle suolaa sekä pippurisekoitusta. Tämä lisäke toimisi varmasti myös esimerkiksi riisin tai pastan kanssa... Tai vain vaikkapa rapean, tuoreen patongin kera...

Mukavaa viikonloppua kaikille!

1582321.jpg

Pestokasvikset, 2-3 annosta

1 sipuli

1 porkkana

1 pieni kesäkurpitsa

1 keltainen paprika

2 rkl vihreää pestoa

Kuori ja pilko kasvikset. Paista sipulin ja porkkanan paloja ensin hetki ja lisää muutaman minuutin kuluttua kesäkurpitsa sekä paprika. Pyörittele pannulla niin kauan, että kasvikset ovat al dente. Lisää pesto ja sekoita se kasvisten joukkoon. Kuumenna ja tarjoile.