Martina haastoi minut kertomaan aamuistani sekä tekstein että kuvin. Haasteen tekeminen on hieman jäänyt, koska olin tuossa tovin kipeenä, mutta nyt raotan taas hieman aamupalarutiinejani teille. Tässä haaste kokonaisuudessaan:

Aamupalahaaste:

- kerro tyypillisestä aamupalastasi.

- lisää vähintään kolme aamuihisi liittyvää kuvaa.

- voit myös kertoa esimerkiksi mieleenpainuvimman aamiaisesi ikinä, mitä et ainakaan halua löytää aamupalapöydästäsi jne..

- haasta kolme ihmistä kertomaan heidän aamuistaan.

Kuten olen jo moneen, moneen kertaan kertonut, niin minä olen aamupalaihmisiä. En osaa olla syömättä aamulla, ja monesti aamulla herätessäni minulla on jo nälkä. Se johtunee varmasti siitä, että syön iltapalan aika aikaisin illalla. Aamu alkaa sillä, että napsautan radion päälle, laitan kahvin porisemaan ja haen sanomalehden. Noiden "toimintojen" jälkeen mietin, mitähän sitä tänään söisi. Vapaa-aamut tai viikonloppuaamut eivät eroa arkiaamuista muuten, kun että teen kaiken hieman hitaammin, vailla kiirettä.

Aamupala antaa voimaa usean tunnin ajan ja sen avulla jaksaa lounastaukoon saakka. Etenkin, kun miettii hieman, että mistä aamupala koostuu. Erityisen hyvin minulle maistuu aamuisin puuro, yleensä kaurapuuro. Puuro pitää hyvin nälän loitolla. Puuroannoksen päälle laitan milloin mitäkin;maitoa, mehukeittoa, hilloa, siemeniä, tuoreita- tai kuivattuja hedelmiä, hunajaa... Tälläkertaa kaurapuuron kera banaania sekä hunajaa:

Aina ei puuro kuitenkaan maistu, ja on kiva syödä vaihteeksi jotain muuta. Olen kova jogurttifani ja etenkin lämpiminä kesäaamuina maistuu kulhollinen jogurttia. Jogurttia en syö oikeastaan koskaa pelkiltään, vaan kulhoon päätyy myös müsliä, tuota suurta herkkuani :P Maustetun jogurtin kanssa riittää pelkkä müsli, mutta usein maustamattoman jogurtin kanssa maistuu mülsin lisäksi myös hillo tai jokin hedelmä:

Aamupalaihmisenä parhaita aamuja ovat tietenkin viikonloppuaamut, jolloin jääkaapiin kätköistä löytyy yleensä jotain herkkua iltapalan jäljiltä. Aamulla on sitten ihana tehdä esimerkiksi hedelmäsalaattia tai herkkuleivät:

Joskus syön heti herättyäni jonkin hedelmän ja teen kunnon aamiaisen vähän myöhemmin:

Unelma-aamiainen on minulle helppo valinta. Rakastan aamuja etelän auringon alla, kun haetaan tuoretta leipää tai croissanteja lähikaupasta ja nautitaan niitä parvekkeella nousevan auringon lämmöstä nauttien. Hotelliaamiaiset ovat tietenkin yhtä juhlaa, mutta sielläkin kokoan lautaselleni samoja herkkuja kuin kotona;jogurttia, puuroa, leipää ihanilla päällyksillä... Nakit ja pekonit jäävät minulta syömättä.

Aamut vailla vertaa ovat myös ne, kun olen jonkun toisen luona kylässä. On ihanaa saada jonkun toisen tekemä aamiainen ja syödä joskus erilailla kun kotona on tottunut. Tähän samaan sarjaan kuuluu myös viikonloppuaamut kotikotona, jolloin vaihdan kuulumisia äidin ja isän kanssa. Olemme kaikki aamuvirkkuja, joten aamukahvit nautitaan jo aamuvarhaisella.

Aamupala maistuu luonnonhelmassa jotenkin paremmalta kuni sisätiloissa. Mökin kuistilla nautittu aamiainen maistuu aina ihanalle, samoin kotikodin takapihalla aamuauringossa syöty aamiainen.

Haasteen saa halutessaan ottaa blogistani, en nimeä mitään tiettyä blogia tätä tekemään. Ihanaa aamua kaikille!