Minun täytyy myöntää, että olen kyllä henkeen ja vereen kaupunkilaistyttö, mutta silloin tällöin on päästävä pois kaupungin sykkeestä johonkin rauhallisempaan paikkaan. Minulla on onneksi mahdollisuus päästä luonnon keskellä mummin mökille, ihanaan ja turvalliseen pakopaikkaan. Viikonloppu oli ihanan syksyinen, ilma oli kirpeä ja aurinkokin näyttäytyi välillä. Kirpeä syksyilma saattoi tosin koitua kohtaloksi, koska nyt yritän torjua alkavaa flunssaa juomalla kuppikaupalla teetä ja flunssalääkettä. Mutta pääasia on, että sain viettää viikonlopun mukavassa paikassa mukavassa seurassa. Tässäpä muutama otos viikonlopulta:

1907525.jpg

Takkatuli antaa ihanaa lämpöä sekä luo kauniin ja kotoisan tunnelman. Viikon päätteeksi on ihana kääriytyä huopaan, ottaa lasi viiniä ja istua sohvan nurkassa nauttimassa kiireettömyydestä.

1907530.jpg

Puolukoita löysimme pienen kipollisen. Osa puolukoista päätyi kakun päälle koristeeksi ja minä, suuri puolukkafani, söin loput sellaisenaan.

1907537.jpg

1907544.jpg

Mummi unohti porkkanakakun reseptin kotiin, mutta soveltaen hän leipoi porkkanatortun. Reseptiä ei tähän ole, koska sen verran soveltaen se valmistui. Maku oli ihana :)

1907552.jpg

Lauantaina herkuttelimme loimulohella, lanttulaatikolla, sienisalaatilla sekä vihersalaatilla, nam.

1907533.jpg

Sattumalta poikkesimme kävelylenkiltä metsään, ja sieltä saaliina oli tämä määrä kantarelleja! Aivan ihanaa, kantarellit ovat niin herkullisia. Minä sain koko määrän mukaani, joten alkuviikosta täytyy loihtia herkkuja tuosta saaliista.

1907555.jpg

1907553.jpg

Vielä ennen kotiinlähtöä poimin mummin kotipihalta ison kasan omenoita ja luumuja mukaani. Niissä onkin evästä alkuviikon koulupäiville :)