Viikko lähtee hyvin käyntiin, kun heti ensitöikseen maanantai-aamuna tekee ihanaa raparperipiirakkaa. Siitä voi sitten jokaiselle aamukahville veistellä pienen siivun. Mahdunkohan sunnuntaina enää ovestani sisään/ulos... ;D No, täytyy ehkä antaa naapurille maistiaisia.

Tämä resepti toimii. Piirakkapohjan rapeus, raparperien kirpeys sekä sokerin sulaessa muodostuva siirappi ovat yhdessä vaan jotain niin hyvää. Kokeilkaa. Se oli niin hyvää, että kyllä, minä itse söin jo heti neljänneksen piiraasta. Olen kerran ennenkin tehnyt tällä ohjeella ja muistaakseni otin sen jostain pienestä kakkukirjasesta. Mukavaa, kesäistä viikkoa kaikille!

1609668.jpg

Raparperi-murupiirakka

3 dl vehnäjauhoja

150 g voita tai margariinia

1 tl vaniljasokeria

6-8 raparperinvartta

1 dl sokeria

1/4 dl fariinisokeria

2 rkl perunajauhoja

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele raparperit ja kuori tarvittaessa. Paloittele varret parin sentin pätkiksi. Nypi jauhot, voi tai margariini ja vaniljasokeri murumaiseksi seokseksi. Painele murut piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. sekoita sokerit ja perunajauhot. Ripottele seosta murupohjalle vuorotellen raparperipalojen kanssa. Paista noin 25 minuuttia.

1609691.jpg