Kyllä minua kieltämättä aina välillä hävettää postata tällaisia ruokakuvia ja reseptejä, minkä juurikin nyt aion tähän kirjoittaa... :D Teen ruoan hyvin usein ihan mututuntumalla ja osittan jo ihan senkin takia, että esimerkiksi oma maustevarastoni on varsin säälittävä. Mutta ei siinä mitään, koska mielestäni juurikin perjaatteella "vähän tätä, ripaus tuota, loraus sitä" saadaan aikaan parhaita ruokia ja siten mahtavia makuelämyksiä. Tänään oli sellainen päivä! Pannulle päätyi porisemaan vaikka ja mitä ajatuksena tyhjentää jääkaappia ja kuiva-ainekaapin pussinloppuja. Olipa taas sellainen päivä kun syömistä ei malttanut lopettaa ei sitten millään :) Joudun tosiaan antamaan summittaisia määriä, koska en pahemmin mittaillut.

Soijarouhe-suppilovahverokastike, 3-4 annosta

pieni punasipuli

pieni keltasipuli

n. 2 rkl tomaattipyrettä

1 dl tummaa soijarouhetta

pari pientä kourallista kuivattuja suppilovahveroita

1 tlk tomaattimurskaa

n. 1 tölkillinen vettä

1/2 kasvisliemikuutio

ketsuppia, chilikastiketta, mustapippuria, jauhettua korianteria, grillausmaustetta, suolaa, paprikajauhetta, Santa Maria Pasta rossa- maustetta

n. 2 rkl smetanaa

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä hetki pannulla ja lisää sitten tomaattipyre. Pyörittele hetken aikaa ja lisää pannulle soijarouhe, suppilovahverot, tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja muut mausteet. Anna porista hiljalleen noin parikymmentä minuuttia. Lisää smetana ja kuumenna.

Smetanaa en ole ikinä rohjennut ostaa ruoanlaittoon, se on sen verran tuhtia tavaraa. Nyt sattui kuitenkin olemaan purkinjämät jääkaapissa ja kyllä se toi kastikkeeseen ihanaa makua... :P