Viimeviikolla luin Sannan blogia, ja Sanna oli tehnyt punajuuripihvejä, joihin minulta löytyi jo tuolloin ainekset. Ruoka odotti kuitenkin tekijäänsä ja vihannekset käyttäjäänsä aina tähän maanantaipäivään asti. Alkuun olin että voi ei, pihvit eivät pysyneet alkuunkaan koossa, mutta loppua kohden homma alkoi luistaa pannun lämmettyä tarpeeksi. Hieman häiritsi se, että pihvit jäivät todella rapsakoiksi. Kenties olisi pitänyt kypsytellä miedommalla lämmöllä kauemman aikaa. Maku oli kuitenkin todella mainio. Lisukkeena söin keitettyjä ohrasuurimoita, raejuustoa ja tomaatteja. Varsin suomalainen päivällinen!

Punajuuripihvit, n. 12 kpl

2 (300 g) raakaa punajuurta

3 (200 g) perunaa

1 sipuli

3 munaa

1 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

paistamiseen öljyä

Kuori ja raasta punajuuret, perunat ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Riko munien rakenne ja sekoita raasteiden kanssa sekaisin. Mausta seos. Paista seoksesta ohuita pihvejä ohukaispannulla keskilämmöllä kerran kääntäen.