Poden kevätflunssaa ja mieleni teki jotain perusruokaa, minkä valmistaminen sujuu kädenkäänteessä. Julielta löytyi ohje, minkä mukaan tein tämän päivän lounaan itselleni. Broiskukastikkeet ovat suurta herkkuani ja tämä versio on myös varsin maukas ja todella kevyt vielä kaiken lisäksi! Kastike valmistui pikavauhtia, joten kiireisen päivän ruoaksi kannattaa valita tämä :)

Elämässäni puhaltavat tällähetkellä uudet tuulet. Sain maanantaina mieleisen tiedon koskien kesätöitä; muutan kotikotiin kesäksi ja teen töitä kotiseudulla. Nyt jaksan puurtaa koko kevään, kun tiedän, että sen jälkeen helpottaa :) Sitä en tiedä, miten tämä muutos tulee vaikuttamaan bloggailuun ja kesän jälkeiseen elämään, mutta sitä pohdin myöhemmin :)

Broileri-herkkusienikastike, 3-4 annosta

1 sipuli

400 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita

valkopippuria, yrttisuolaa

1 rkl vehnäjauhoja

2 1/2 dl ruokakermaa (Flora kevyt&paksu)

loraus rasvatonta maitoa

1 pieni prk säilykeherkkusieniä

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulinpaloja hetki pannulla. Lisää broilerisuikaleet ja paista niin kauan, että ne ovat kypsiä. Mausta valkopippurilla ja yrttisuolalla. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja, sekoita hyvin ja lisää ruokakerma ja loraus maitoa niin, että kastike o sopivan paksuista. Lisää herkkusienet ja kuumenna. Tarjoa esim. pastan kera.

Kiitos Kmsu timantista!