Niinhän siinä sitten kävi, että sain oikein kovan luokan flunssan riesakseni :( Flunssasta huolimatta olen yrittänyt nauttia pääsiäislomasta ja pienestä breikistä arjen touhujen keskellä. Tänään rupeaa jo helpottamaan, flunssa on jo miltei taltutettu :) Hyväähän tässä on se, että on oikeasti tullut levättyä ja tullut nukuttua uskomattoman pitkiä yöunia...

Mutta flunssa-asiat sikseen, palaillaan ruoka-aiheeseen :D Pääsiäisen kunniaksi leivotaan aina jotain ihanaa, jotain spesiaalia. Tänä pääsiäisenä kahvipöydän kruunu oli juustokakku, johon otimme vinkkiä Valion kalenterin ohjeesta. Kyllä oli hyvää ja äärimmäisen riittoisaa. Tämä kakku riittää isolle porukalle koko pääsiäiseksi, koska pieni siivu kahvin kera tyynnyttää makeanhimon :)

1239453157_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pääsiäisen juustokakku

Pohja:

200 g digestivekeksejä

100 g margariinia

Murskaa keksit hienoksi. Sulata margariini ja lisää se keksimurujen joukkoon. Painele seon irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

2 prk sitruunarahkaa (Valio)

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sitruunamehua

1 rkl vaniljasokeria

3/4 dl perunajauhoja

5 munaa

1 tlk aprikooseja

Valuta aprikoosit ja aseta ne kupera puoli ylöspäin pohjan päälle. Sekoita muut ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada aprikoosien päälle vuokaan. Paista juustokakkua ensin 175 asteessa 25 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 150 asteeseen, jossa kakkua paistetaan vielä 25-35 minuuttia.

1239453202_img-d41d8cd98f00b204e9800998e