Lempiruokiini kuuluu kanakeitto. Äitini tekee maailman parasta kanakeittoa, mutta itse en ole vielä uskaltautunut keittoa äidin ohjeella tekemään. Ehkäpä pelkona on se, että en saa aikaan yhtä maistuvaa keittoa... Olen kuitenkin kokeillut aina silloin tällöin tehdä kanakeittoa jollakin löytämälläni ohjeella. Helsingin sanomien Ruokatorstai- kirjassa tämä keitto kulkee nimellä lempeä kanakeitto. Tein pieniä muutoksia ohjeeseen, mutta ne olivat sen verran pieniä, että uskallan vielä lainata kirjassa ollutta nimeä. Ohessa ohje, minkä mukaan itse tein keiton. Kunnon hikilenkin päälle maistui lautasellinen lämmintä keittoa kera jälkiuunileivän ja maitolasillisen!

Tästä ei keitonteko paljon helpommaksi voi muuttua - kokeilkaa ihmeessä! Harmi, että keiton kaunis keltainen väri ei tule tuossa haaleassa kuvassa esille...

1537068.jpg

Lempeä kanakeitto, n. 6 annosta

400 g broilerin jauhelihaa

reilusti currya, kurkumaa, broilerimaustetta sekä mustapippuria

1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

200 g pakastettuja maissinjyviä

1 dl sydänpastaa (Myllyn Paras)

2 dl Flora ruokaa (15 %)

reilusti tuoretta persiljaa

Paista broilerin jauheliha kattilassa. Sekoita joukkoon curry, kurkuma, broilerimauste sekä mustapippuri. Lisää kasvisliemikuutio sekä vesi. Kuumenna. Lisää pakastevihannekset sekä pasta ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää sitten Flora ruoka sekä silputtu persilja. Tarkista maku.