Rakastan leipoa pullaa ja rakastan myös syödä sitä :D Pulla on ehdottomasti makeiden leivonnaisten kunkku! Aurinko vetäytyi iltapäivällä pilveen, niin tuli hyvä tilaisuus laittaa jauhot pöllyämään ja leipoa pullaa. Olin myös luvannut pikkusiskolleni, että leivon pullaa kotona ollessani.

Tein 5 dl:n taikinan, nesteenä käytin vettä (maitoon en ole tehnyt vuosiin, koska vedellä saa täsmälleen samanlaisen lopputuloksen, ja pullat sopivat näin myös maitoallergisille). Pullataikinan osaavat varmasti kaikki tehdä, esimerkiksi vehnäjauhopussin kyljestä löytyy ohje. Taikinamäärästä tuli yksi saksipitko sekä pellillinen korvapuusteja. Saksipitkon täytteenä on sulatettua margariinia, rusinoita, hasselpähkinärouhetta sekä kanelia, korvapuusteissa perinteinen margariini-sokeri-kaneli. Korvapuusteja paistetaan 225 asteisessa uunissa ja pitkoa hieman alemmassa lämpötilassa eli 200 asteessa.

1524789.jpg  1524791.jpg

Taidan kyllä tästedes tehdä vain peruspullia pitkojen sijaan, koska harjoituksesta huolimatta pitkoilleni käy aina kuvan mukaisella tavalla... Ensimmäisessä kuvassa pitko on vielä koossa matkalla uuniin, toisessa kuvassa juuri uunista tulleena. Makuunhan tuollainen repeily ei onneksi haittaa :D

1524793.jpg

"Kuvaussessio" piti suorittaa nopeasti, koska pullat rupesivat katoamaan pelliltä parempiin suihin... ;)