Sunnuntaivapaa on tärkeä, on ihana viettää yksi päivä viikosta ilman mitään suuria suunnitelmia. Vapaapäivä antaa myös mahdollisuuden tehdä jotain ruokaa, jonka valmistukseen tarvitaan aikaa. Tänään keittelin hernesoppaa, elämäni ensimmäistä kertaa. Itsetehty hernekeitto oli kyllä aivan ihanaa, ehdottomasti pitkän valmistusaikansa arvoinen ruoka! Teen takuuvarmasti uudestaan :)

Hernekeitto maistui parhaalta sinapin kera. Lisäksi vielä lasillinen kylmää maitoa ja juustolla sekä kurkulla päällystetty näkkileipä, nam!

1886301.jpg

Kasvishernekeitto, n. 3 annosta

250 g kuivattuja herneitä

n. 1,2 l vettä

1 porkkana

1 sipuli

2 rkl tummaa soijarouhetta

1 kasvisliemikuutio

mustapippuria, grillausmaustetta, ripaus suolaa

Huuhtele herneet ja liota niitä yön yli runsaassa vedessä. Kaada seuraavana päivä vesi pois ja laita tilanne uusi vesi. Keitä herneitä noin tunnin ajan. Lisää sitten silputti sipuli, pilkottu porkkana, soijarouhe sekä mausteet. Keittele vielä ainakin tunnin verran.