Kiusausta on pitänyt tehdä jo iät ja ajat, ja etenkin tällainen kiusaus, johon suikaloidaan itse kasvikset, on ollut kokeilulistalla kauan. Tänään sitten tartuin tuumasta toimeen ja viipaloin joukon kasviksia, jotka muhivat yhdessä kerman, mausteiden ja juustorasteen kanssa uunissa- lopputuloksena todella herkullinen kiusaus, namskis. Punajuuri toi kiusaukseen ihanaa makeutta ja 3-juuston kerma täyteläisyyttä... Mukava sateisen sunnuntain piristäjä tällainen maukas uuniruoka :) Vatsa täynnä on ihana kellahtaa sängylle viltin alle, kuunnella musiikkia ja katsella kun kynttilän liekit lepattaa.

2066998.jpg

Juustoinen kasviskiusaus, usealle nälkäiselle

4 isoa perunaa

3 isoa porkkanaa

2 isoa punajuurta

1 sipuli

mausteita oman maun mukaan (suolaa, pippuria, grillausmaustetta, yrttejä...)

1 prk 3-juuston kermaa

1 prk ruokakermaa

juustoraastetta

Kuori kasvikset ja suikaloi ne. Kuori sipuli ja viipaloi se. Laita pilkotut kasvikset kulhoon ja mausta. Kaada koko komeus uunivuokaan ja päälle ruokakermat. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

2067009.jpg

Jos vain malttaa, niin kannattaa kypsennyksen loppuvaiheessa uunivuoka vuorata foliolla ja laskea uunin lämpötilaa, näin kypsennystä voi jatkaa reilusti yli tunninkin, maku vain paranee ja kasvikset pehmenevät. Minä en malttanut ja kasvikset olivat aavistuksen rapsakoita, mikä ei tosin ollut ollenkaan haitaksi sekään :)