Jo viime viikolla mietin, että tällä viikolla on aivan pakko kokeilla hedelmäisiä broileripyöryköitä, joiden ohje löytyi Christinalta. Alunperin tämä ohje on Ruokamaailman, mistä ainakin itse olen viime aikoina löytänyt monen monta kokeilemisen arvoista reseptiä! Makukokemus oli erinomainen, pyörykät olivat minun mielestäni ihanan pehmeitä ja maistuvia. Ruokamaailma ehdottaa tarjoamaan pyöryköitä cocktailpaloina. Minä tykkäsin pyöryköistä viileinä/kylminä, joten kylmissäkin ruoissa nämä siis toimisivat mainiosti. Iltapäivän mittaan, ruokailun jälkeen, pelliltä katosi yksi jos toinenkin jäähtynyt pyörykkä kokin suuhun... ;D Onpas kyllä väritön kuva, mutta se ei onneksi vaikuta makuun!

1618820.jpg

Ohje on kopioitu suoraan Christinalta.

Hedelmäiset broileripyörykät, 20-24 kpl

1 dl (ruis)korppujauhoja
2 prk mangososetta (esim. Piltti)
400 g broilerin- tai kalkkunanjauhelihaa
75 g sinihomejuustomurua
paprikajauhetta
currya
mustapippuria
ripaus suolaa

Sekoita korppujauhot ja mangosose kulhossa. Anna turvota 5-10 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, sinihomejuusto ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin leivinpaperin päälle pellille pyöryköitä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa kuumina vaikkapa riisin ja currykastikkeen kera tai kylminä cocktailpöydässä.

- Minä söin lisänä tummaa riisiä, vihersalaattia sekä curry-jogurttikastiketta, mihin laitoin seuraavia aineksia: maustamaton, rasvaton jogurtti, curry, suola, grillausmauste & paprikajauhe