Juustotarjottimen jälkeen maistui jokin ihana, täyteläinen jälkiruoka. Teimme suklaamoussea Yhteishyvän ohjetta muokkaillen. Lisäsimme mousseen passionhedelmää kirpeyttä ja raikkautta antamaan. Oli taivaallisen hyvää, pieni annos auttoi viemään suklaanhimon. Makunautinnon kruunasi pari lasillista kuohuviiniä ;)

Edit 15.10: Olen muutamille kommenteissa maininnut, että tummasuklaa antoi aika voimakkaan, ehkä hieman karvaankin maun mousseen. Mousse oli todella hyvää ja varmasti erityisesti tummansuklaan ystävien mieleen. Me päätimme kuitenkin ystäväni kanssa tehdä tätä seuraavan kerran joko maito- tai valkosuklaasta, jotta lopputulos olisi aavistuksen pehmeämmän makuinen :)

1979038.jpg

Suklaa-passionmousse, 6 pientä annosta

100 g taloussuklaata
25g voita tai margariinia
3 passionhedelmää
1 keltuainen
1 valkuainen
1,5 dl kuohukermaa
 
Koristeeksi: löysähköä kermavaahtoa ja passionhedelmää

1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa. Nosta kattila pois liedeltä. Puolita passionhedelmät ja kaiva sisus lusikalla ja kaada se suklaa-voiseokseen.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuainen suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma ja valkuaisen erikseen vaahdoksi.

4. Sekoita vaahdot varovaisesti suklaaseokseen. Jaa vaahto annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

1979042.jpg