Rentouttava ja touhua täynnä oleva viikonloppu kotona jatkuu... Päivät ovat kuluneet leivonnan merkeissä, huomenna sitten juhlitaan. Joitain ohjeita puran jo nyt koneelle, ei ole sitten niin kova urakka juhlinnan jälkeen, kun yömyöhällä huomenna matkustan takaisin omaan kotiini :D

Eilen illalla tein äitini kanssa raparperihilloa, jota on tarkoitus tarjota huomenna juustokakun kastikkeena. Onneksi sitä tuli kolme purkillista, niin minä saan viedä kaksi pienempää purkkia mukanani, nam :) Kaivoin esiin hyväksihavaitun, omassa kotitalouden vihkossani olleen hillo-ohjeen. Minä laitoin hilloon hieman vähemmän hillosokeria, mitä ohjeessa neuvotaan. Ensinäkin tykätään, että hillo on hieman kirpakkaa makean kakun kera ja myös siksi, että se ei olisi liian paksua.

1644503.jpg

Raparperihillo

3 l raparperipaloja

3/4 dl vettä

6 dl hillosokeria

Laita raparperipalat sekä vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähitellen, varovasti sekoittaen. Pienennä levyn teho, kun seos alkaa kiehua. Keitä n. 20 minuuttia, sekoita välillä. Jäähdytä hilloa välillä sekoittaen, kunnes se alkaa kiinteytyä. Tölkitä kuumennettuihin tölkkeihin.