Kotona asuessani pyysin monesti nakkikastiketta, kun äiti toteutti lasten ruokatoiveita. Tykkään nakkikastikkeesta aivan älyttömästi ja nyt, ensimmäistä kertaa, päätin itse kokeilla sen tekemistä. Me teemme nakkikastikkeen aina tällä tavalla, siitä tulee samalla kevyttä, mutta erittäin maukasta.

Kyllä kunnon kotiruoka vain on taivaallista. Kastikkeen kanssa söin perunamuussia, mitä minun on tehnyt mieli jo viikkokausia... :) Kastiketta tuli niin paljon, että siitä saan loppuviikon eväät töihin.

1557434.jpg

Nakkikastike

10 kevyttä kalkkunanakkia

1 sipuli

n. 3 rkl tomaattipyrettä

n. 3 rkl vehnäjauhoja

n. 5 dl vettä

suolaa, mustapippuria, pippurisekoitusta, grillausmaustetta, loraus soijaa, loraus ketsuppia

1 suolakurkku

Kuutioi sipuli ja pilko nakit, paista niitä hetki kattilassa. Lisää tomaattipyre ja sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taas hyvin. Kaada vesi kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hetken aikaa. Mausta kastike, kuutioi suolakurkku ja lisää kuutiot kastikkeeseen. Kiehauta. Maista ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.