Olen jo todella kauan miettinyt, että pitäisi tehdä jotain sekä lohesta että pestosta. Molemmat ainekset ovat todellisia herkkuja, ja mielestäni ne toimivat hyvin myös yhteen. Viikonlopun kunniaksi päädyin sitten tekemään uunilohta, minkä kuorrutin vihreällä pestolla. Uunivuoan reunalle laitoin yhden sipulin kuorittuna ja lohkottuna kypsymään, ja siitä tulikin oiva lisäke lohelle. Itse ostin lohen seuraksi Mallorcalaisia uusia perunoita, olivat kyllä oikein ihania tämän kalaruoan kanssa :)

1567541.jpg

Pestolla kuorrutettu uunilohi, n. 3 annosta

550 g painoinen lohifile

2 rkl vihreää pestoa (punainen sopisi myös varmasti erittäin hyvin)

vuoan reunalle 1 sipuli

Asettele lohifile uunivuokaan ja lusikoi sen päälle pesto. Kuori ja lohko sipuli ja aseta lohkot lohen ympärille, uunivuoan reunalle. Kypsennä ruokaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.