Huhhuh. Vihdoin ja viimein asetun muutamaksi päiväksi aloilleni omaan kotiini, ihanaa! Blogi on elänyt hiljaisuudessa, koska viikonlopun jälkeen tein pari päivää töitä ja lähdin sitten mummini luokse viettämään kahta vapaapäivää. Nyt palasin kotiin ja olen juhannuksen töissä, päivityksiä on siis tästä eteenpäin luvassa :)

Tapamme mukaan teimme mummin kanssa yhdessä ruokaa ja leivoimme tällaisen tiikerikakun. Minun muu perhe matkaa mummini luo juhannuksen viettoon, joten he saavat sitten maistella tätä herkkua. Ja pääsin minäkin osingoille- pitihän tekijöiden saada maistiaiset ;D

1659957.jpg

Tiikerikakku

200 g voita

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

1 dl maitoa tai kermaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi, lisää munat yksitellen joukkoon. Lisää maito ja sekoita. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Ota taikinasta n. 1/3 toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe. Levitä ensin vaaleaa taikinaa vuoan pohjalle, sitten tumma taikina ja lopuksi vaalean taikinan loput. Nostele taikinaa haarukalla, jotta saat kivan kuvion. Paista 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

1659973.jpg

1659975.jpg

Juhannusruusut olivat juuri sopivasti kukassa juhannuksen ollessa jo ovella :)

MUKAVAA JUHANNUSTA KAIKILLE!