Tällaista salaattia tälle illalle, Kurpitsamoskan Marin blogista otetun ohjeen mukaan! Salaatti maistui erityisesti lenkin jälkeen, jolle juuri ja juuri jaksoin raahata luuni ja jolla lopulta kastuin läpimäräksi kaatosateen alettua... ;) Kämppäni on aivan pimeä ulkona vallitsevan harmaan ilman takia, onnistuneita kuvia oli täten kamalan vaikea saada!

1749650.jpg

Tofu-pähkinäsalaatti (neljälle)
Marianne Kiskola, Sanna Miettunen: Tofukeittokirja (s.20)

2-3 ruukkua erilaisia vihreitä salaatteja (esim. lollo rossoa, friseesalaattia, rucolaa)
2 dl yhteensä erilaisia pähkinöitä ja siemeniä (esim. pinjansiemeniä, hasselpähkinöitä, cashewpähkinöitä)
1 pkt maustamatonta tofua
1 punasipuli
kirsikkatomaatteja
2 rkl fariinisokeria
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
2 tl hienoa merisuolaa
2 tl mustapippurirouhetta

Kuutioi tofu noin 1 cm:n kuutioiksi. Murskaa pähkinät karkeaksi rouheeksi. Revi salaatit ja puolita kirsikkatomaatit niiden joukkoon. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja lisää salattiin. Paahda pähkinärouhetta ja tofukuutioita kuivassa pannussa miedolla lämmöllä fariinisokerin kanssa kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ja lisää salaattiin. Sekoita kastike oliiviöljystä ja punaviinietikasta, mausta mustapippurirouheella ja suolalla. Sekoita kastike salaattiin.