Tämän kakun ohje on ollut tallessa jo kauan, ja monissä perhejuhlissa on tätä ollut tarjolla. Erittäin raikas ja helppotekoinen, liivatteella hyydytettävä kakku. Usein laitetaan tämän kakun päälle kerros aprikoosisoseesta tehtyä kiillettä, mutta nyt jätin sen pois. Halusin koristella kakun persikanlohkoilla sekä mustilla- punaisilla- ja vihreillä viinimarjoilla :)

1790754.jpg

Aprikoosikakku

3 dl kaurakeksejä

50 g voita tai margariinia

6 liivatelehteä

2 pientä tölkkiä aprikoosia (neste valutetaan ja aprikoosit soseutetaan)

1 rkl sitruunamehua

1 prk maitorahkaa

1/2 dl sokeria

2 dl kuohu- tai vispikermaa

Valmista pohja murskaamalla keksit ja lisäämällä voisula keksimurkaan. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksiseos siihen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Lisää kermavaahdon joukkoon aprikoosisose, rahka, sokeri sekä sitruunamehu. Lämmitä tilkka vettä kiehuvan kuumaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne vesitilkassa. Lisää liivateseos ohuena nauhava kermamassaan ja sekoita huolella. Kaada seos pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli. Koristele esimerkiksi hedelmillä ja marjoilla.