Ostin kesällä sämpylöitä, joissa oli hedelmienpaloja. Siitä asti on mielessäni pyörinyt ajatus tuollaisten lämpimäisten teosta. Minä tein sämpylöiden sijaan kaksi pientä leipää. Näistä sunnuntaista alkaa muodostua minulle jonkinlainen leipomispäivä. Jotenkin leipominen tulee aina näinä päivinä mieleen, kun oikeasti pitäis keskittyä kouluhommiin ja saada niitäkin tehtyä eteenpäin... ;)

Leipää syödessä pystyin kuvittelemaan itseni ulkomaille aurinkoon ja lämpöön. Tämänkaltaista leipää niin maultaan kuin koostumukseltaankin tarjotaan usein Etelässä aamupalalla- siitä syntyi mielikuvani ja pieni ajatusmatkani Etelän lämpöön :) Leipä oli todella herkullista; rapea kuori, pehmeä sisus ja pieni makeus olivat mieleeni. Jos minulla olisi ollut jääkaapissa sinihomejuustoa, olisi se sopinut leivän päälle kuin nakutettu.

Kyllä näillä eväillä jaksaa taas huomenna aloittaa arjen!

1925562.jpg

Hedelmäleivät, 2 pientä leipää

3 dl vettä

25 g hiivaa

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

n. 1,5 dl rusinoita ja pienittynä, kuivattuja aprikooseja

2 rkl hasselpähkinärouhetta

3 dl sämpyläjauhoja

3 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää hunaja, suola, öljy, hedelmänpalat sekä hasselpähkinärouhe. Sekoita hyvin. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnut taikina hyvin ja muotoile siitä kaksi leipää. Siirrä leivät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota hyvin. Kohotus on tärkeää, jotta leivät eivät repeile alareunasta paiston aikana! Pistele kohonneet leivät haarukalla, voitele vedellä ja ripottele pinnalle esimerkiksi pellavansiemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna leipien vetäytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua, jotta niiden leikkaaminen onnistuisi.

1925540.jpg

Kun leipien antaa kohota tarpeeksi kauan, ne eivät repeä alareunasta.

1925544.jpg

Voi kun olisi ollut sitä sinihomejuustoa... ;)