Luksusta arkeen! Niin uskallan sanoa tämän päivän päivällisestä, tai illallisen puolelle taisi ruokailuni kellon mukaan kääntyä... Sannalta löytyi tosi kivan oloinen ohje limettiseille, jota oli tehnyt myös Unelias kokki. Kiitokset inspiraatiosta kuuluu siis molemmille :) Minä korvasin pakastesein haukifileellä, jonka ostin pakkaseen jo lauantain kauppareissulta. Ruoka oli tosi maittavaa ja yksinkertaista valmistaa. Kun vain saisin tuon jauhon levittymään tasaisemmin kalan pinnalle, niin tarjoisin tätä ehdottomasti vieraille tai juhlasyötävänä!

Söin kalan kanssa keitettyjä perunoita ja sitrus-kermaviilikastiketta, johon laitoin kermaviilia, limetin mehua, sitruunamehua, suolaa, sokeria sekä sitruunapippuria. Yksikään kuva kastikkeen kera ei onnistunut, joten siitä ei siten ole kuvaa... :D

1929083.jpg

Limettihauki

haukifile, paino noin 150 g
2 rkl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa, ripaus pippuria
1 limetin raastettu kuori
1 muna
voita (ja öljyä) paistamiseen

Sekoita matalalla lautasella vehnäjauhoihin suola, pippuri sekä limetinkuoriraaste. Riko toiselle lautaselle kananmuna. Leikkaa haukifile kahtia ja pyöritä palat joka puolelta ensin munassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Kuumenna pannulla keskilämmöllä voita tai voi-öljyseosta, kunnes voin muodostama vaahto on laskenut. Lisää sitten pannuun haukipalat. Kypsennä kalapaloja miedolla lämmöllä pari minuuttia molemmilta puolilta.